Reboot your health in a smart way

Holistische en energetische osteopathie

Alles in het leven is constant in verandering en evolutie. En wij veranderen mee… of niet… We vinden opnieuw de balans of niet…

Als foetus in de baarmoeder en tijdens de geboorte hebben allerlei soorten stress reeds invloed op ons systeem. Dus sinds ons prille bestaan wordt de belastbaarheid van ons systeem stilaan ondermijnd. Die belastbaarheid daalt naarmate de tijd terwijl het aantal invloeden en de hoeveelheid van stress van verschillende aard stijgen (fysisch,chemisch, emotioneel, energetisch) Op een gegeven moment kan het zijn dat ons systeem niet meer in staat is om te compenseren. Dan spreken we van decompensatie van of in dat systeem. In de structuur kan dit leiden tot het ontstaan van allerlei waarneembare klachten bij zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

Het boeit me enorm en ik ben op zoek gegaan naar manieren om de tensegriteit of de belastbaarheid van ons systeem zo efficiënt mogelijk te optimaliseren en manieren te vinden om het zelfgenezend vermogen te activeren.

Binnen het osteopatisch denken, namelijk “ Leven is bewegen”, gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten binnenin een oorzaak- gevolg mechanisme in de structuur. Door middel van heel zachte manuele technieken worden onmiddellijk de neurovegetatieve balans, de doorbloeding, de oriëntatie en de lubrificatie van de weefsels beïnvloed. Ook specifiek littekenweefsel, verklevingen, trauma’s en blokkages worden vrijgemaakt, waardoor een onmiddellijke invloed op de doorbloeding en dus ook op de functionaliteit van organen, spieren, pezen, botten, zenuwen, hersenen, bloedvaten en fasciae plaatsvindt. Dat heeft een gunstige invloed op beweging en functie binnenin het structurele veld.

Indicaties voor sensoriële osteopathie zijn:
– Accute blokkages: nek, rug, ledematen
– Chronische pijnen: structureel of visceraal
– Na trauma’s of operaties
– Bij kinderen: vage of specifieke klachten van gekende of ongekende aard op fysiek of emotioneel vlak
– Bij baby’s: huilbaby’s, kiss syndroom, plagiocephalie of afgeplat hoofdje, reflux, krampen

Sensoriële osteopathie is aangewezen bij volwassenen, kinderen en ook bij baby’s ten zeerste aangewezen gezien de zachtheid en de diepgang van de technieken.

Sensoriële osteopathie en Theraphi vormen een perfecte aanvulling om het zelfgenezend vermogen op de verschillende niveaus zo efficiënt mogelijk te activeren.